www.thepiratebay.org torrent sida

by Christian Jonsson on november 25, 2009

Thepiratebay.org en av Sveriges och Världens absolut största hemsidor för delning av filer, så kallad torrent sida, om än inte den största hemsida. När man googlar och får upp thepiratebay.org i serpen så står det just ”The Pirate Bay is the world’s largest bittorrent tracker”.

 

Webbplats: thepiratebay.org, thepiratebay.org

Alexa rank i världen: 106

Alexa rank i Sverige: 19

Antal sidor som länkar till thepiratebay.org enligt Alexa: 14 548

Indexerade sidor på google: 14 200 000, visa.

Ev subdomäner till thepiratebay.org är inte inkluderade.

thepiratebay.org registrerades: Juni 2004.

Page Rank (PR): 7/10

 

Jag har tidigare skrivet lite om thepiratebay och det blåsväder som thepiratebay har varit i. Det är med delning av filer via torrent sidor och torrent program är en relativt ny verksamhet. De flesta torrent sidor som är riktigt stora är inte allt för gamla. Thepiratebay.org text som kom till 2004 och tankafett.com som är en annan svensk torrent sida kom inte till förän slutet av 2005. Med tanke på hur stora många av dessa torrentsidor som används för delningar av filer har vuxit sig så snabbt talar sitt tydliga spårk. Det är en stor marknad och efterfrågan på film, musik, program. Och det är många som väljer alternativet att hämta det olagligt men gratis istället för att betala för de program, film och musik som man vill ha.

 

Anonym surf via en VPN-tunnel mot Ipred

Ipred lagen är en del i det arbete som pågår för att stoppa denna otillåtna delningen och filer. Snabbt efter att Ipred-lagen kom till släpptes många tjänster för anonym surf. Via en VPN-tunnel surfa anonymt vilket innebär att du får en annan identitet på Internet. Istället för att du surfar på din egen identitet, ditt eget IP så byts det ut mot det IP som VPN-tunneln står på. Denna tjänst gör dig alltså anonym på Internet. Den här typen anonymitetstjänster säljs in så fint under namnet ”säker surf”. Att surfa anonymt är helt lagligt och något som thepiratebay.org marknadsför, väldigt smart på sin förstasida. Thepiratebay marknadsför ipredator som för övrigt inte verkar lyckas läsa in css filen när jag klickade upp sidan för att kolla in deras anonymitetstjänst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 3 kommentarer… läs dom nedan eller lämna en egen kommentar }

jan svensson januari 4, 2010 kl. 11:45 f m

hej
jag regade mig på eran sida
jag loggar in med rätt användarnamn ……..!
rätt lösenord ……..
Men kan ej loga in på thepiratebay.org
hur löser jag det?
kan man häva den spärr som gör så jag inte kommer åt sidan
mvh janne

Svara

Christian januari 4, 2010 kl. 11:55 f m

Om det är just nu som du registrerat dig på thepiratebay har det säkerligen att göra med att thepiratebay.org ligger nere.

Svara

Nina slevigen mars 1, 2013 kl. 11:49 f m

Bra side

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: