www.tankafett.com ett konsument behov, men…

by Christian Jonsson on november 13, 2009

Principen med www.tankafett.com är densamma som med thepriatebay.org, en torrentsidan för delning av filer. Tankafett.com har dock nishat sig, de har riktigt in sig på filmer och serier.

 

 

Webbplats: tankafett.com, www.tankafett.com

Alexa rank i världen: 8 466

Alexa rank i Sverige: 47

Antal sidor som länkar till www.tankafett.com enligt Alexa: 87

Indexerade sidor på google: 29 500, visa.

Ev subdomäner till tankafett.com är inte inkluderade.

tankafett.com registrerades: December 2005.

Page Rank (PR): 5/10

 

Det är nu 4 år sen tankafett.com drog igång. Utvecklingen har varit enorm, på endast 4 år har de klättrat och är idag 1 av Sveriges 50 mest välbesökta hemsidor. Givetvis tåls det att diskuteras hemsidor som sysslar med delningen av filer, nu om inte annat i och med Ipred-lagen. Däremot tycker jag ändå att de ska ha en eloge. Att bli en av Sveriges mest välbesökta hemsidor på 4 år utan en större marknadsföringsbudget är starkt.

 

Ipred lagen

Ipred-lagen tols definitivt att diskuteras. När vi hittar thepiratebay.org och tankafett.com bland Sveriges mest välbesökta hemsidor så talar det sitt tydliga spårk. Konsumenterna vill dela filer, givetvis ska artister och filmbolag ha betalt för deras fina arbete men är Ipred rätt sätt? Att starta ett mindre krig med så oerhört många medborgare som delar filer. Så länge fildelarna är så pass många som de är idag kommer fildelarna alltid att hitta ett sätt att komma runt lagar som Ipred. Surfa anonymt via en VPN tunnel är ett tillvägagångssätt som jag hört att många fildelare använder sig av. Såvida jag förstått ska det vara ett ”säkert” sätt att surfa.

 

Tankafett.com – Utseende och funktionalitet

Tankafett.com har ändå lyckats, annat kan man inte säga. Men som den vanliga frågan lyder, varför har de lyckats? Har de ett utseende som fängslar besökaren, som är så sexigt att man bara måste komma tillbaka till tankafett.com? Nej, de har ett klassikt forum-utseende som jag har lite svårt för. Det är trist! Funktionalitet, har de funktionaliteter som ingen annan på marknaden? Nej, de har simpla funktioner som vilka konkurrenter som helst kan matcha men www.tankafett.com uppfyller ett behov! Det är inte många som är villiga att betala 199 kr för en ny film när det är så lätt att ladda ner den gratis. Att kombinera enkelheten med det stora utbudet som finns på tankafett.com har gjort TankaFett till en stor aktör.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 7 kommentarer… läs dom nedan eller lämna en egen kommentar }

Kenneth mars 26, 2010 kl. 12:11 e m

Hej! Kul att läsa din blogg!
Jag undrar bara ”tols”? Vad betyder det?

Svara

Christianj mars 26, 2010 kl. 1:26 e m

Har ändrat det nu. En av nackdelarna med att ha bråttom när man skriver är att svenskan ibland blir tvivelaktig och lite svengelska ett tåls kan bli ”tols” då man tidigare skrivt om ”tools” tex:)

Svara

Carl mars 26, 2010 kl. 8:58 e m

Kul och bra blogg du har, jag undrade som… Vad som hänt TF. Nu vet jag att fler undrar! Kip going : )

Svara

prinzess mars 28, 2010 kl. 5:12 f m

Nu har ju även http://www.tankaner.com kommut upp i samhället.
På tankaner.com kan man ladda ner filmer & serier.

Svara

Skorolf mars 30, 2010 kl. 11:25 e m

Principen med http://www.tankafett.com är densamma som med thepriatebay.org, en torrentsidan för delning av filer. Tankafett.com har dock nishat sig, de har riktigt in sig på filmer och serier.

Fel, tankafett är (var) en sida som länkade torrenter till thepiratebay. Altså var det inte en torrentsida utan en sökmotor på torrenter som endast va med svensk text. det dom gjorde va lika olagligt som att söka på en film på google, medans thepiratebay hade och laddade upp torrenterna…

Svara

Jonas april 13, 2010 kl. 12:13 f m

TANKAFETT HAR ALLTID VARIT DÄR FÖR OSS! VILA I FRID VÅR KÄRA VÄN (L) BLI MEDLEMAR I GRUPPEN PÅ FACEBOOK SOM HETER; Vi som saknar o vill ha tillbaka Tankafett!:D

Svara

kalle april 24, 2010 kl. 1:39 f m

tankaner.com kör på samma stil som tankafett :)
tycker till och med att tankaner.com är bättre än tankafett :D

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: