www.smhi.se – SMHI långsamma på nätet

by Christian Jonsson on april 11, 2010

 Jag nämnde kort nu här om dagen när att jag firade påsk uppe i funäsdalen och att deras hemsida funasdalen.se kanske inte är helt anpassad till deras besökare och att smhi.se inte direkt är den mest snabbladdade hemsidan på webben. Så länge jag kan minnas har jag försökt att nå just www.smhi.se från min uppkoppling i fjällen men smhi.se är den hemsidan som aldrig har lyckats att ladda klart. SMHI är mest kända för att de har koll på vädret och smhi.se används främst för att kolla aktuella väderrapporter dagligen.

 

Webbplats: SMHI.se, www.smhi.se

Alexa rank i världen: 17 060

Alexa rank i Sverige: 100

Antal sidor som länkar till smhi.se enligtAlexa: 1 197

Ev subdomäner till smhi.se är inte inkluderade.

Indexerade sidor på google: 326 000

SMHI.se registrerades: Maj 2001.

Page Rank (PR): 7/10 (Högt)

 

Vad är SMHI?

SMHI står för Sveriges Meterologiska och Hydrologiska Institut (tack och lov för förkortning). SMHI grundades år 1919 och det är SMHI som är Sveriges expertorgan inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi. Ca 600 personer är anställda på SMHI och omsättningen är omkring 550 miljoner kronor.

 

Om hemsidan www.smhi.se

När jag sitter här vid datorn och besöker smhi.se eller någon annan hemsida för den delen är laddningstider inget jag tänker på (har100 Mbits/sekund uppkoppling). Däremot när jag sattoch surfade frånmin laptop med mobilt bredband, där man inte kommer upp i 3G utan den gamla GPRS uppkopplingen är laddningstider på hemsidor något som man lägger stor vikt vid. SMHI.se är nämligen den enda hemsidan som jag aldrig lyckades att nå frånmin laptop i vår stuga i fjällen. Det gör ett anrop och börjar läsa in SMHI men klara aldrig av att läsa in tillräckligt mycket av hemsidan för att man ska kunna använda sig av SMHI.se tjänster.

 

Med en hyffsat uppkoppling är det inga problem att gå in på smhi.se för att kolla upp väderrapporter och väderprognoser dagligen.

 

Det är alltid synd när startsidorna är så tunga att ladda att dem inte går att nå. Jag tycker attkompabiliteten påsmhi’s senaste hemsida försämrades avsevärt när de la ut sin senaste nya stora uppgradering. Bakläxa förwebbansvarig på SMHI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: