Waze ser allt, slut på Google Kartor för navigering

by Christian Jonsson on februari 1, 2012

Idag skulle jag vilja tipsa om en riktigt bra app gällande navigering och trafikinformation. Redan sedan min första Iphone (nu låter det som att man haft 25 st men så är det givetvis inte) har jag använt Google kartor för att navigera mig fram när jag kör bil eller promenerar till något ställe jag inte hittar till. Det gör jag inte längre.

Google Kartor

Överlag har jag varit nöjd med Google Kartor men det är 1 funktionalitet som jag saknat och 1 del som fungerat lite väl fattigt på Google kartor och det är precisionen. Vid allt för många gånger har jag navigerat mig fram med Google kartor och ser att jag har ca 500 meter till nästa avfart samtidigt som jag höjer blicken och ser att den var för 20 meter sedan. Funktionaliteten som jag saknat är trafikinformation, och då främst information om ev poliskontroller. Även om man inte är en fartsyndare så kan det alltid vara trevligt att veta om det är en hastighetskontroll längre fram så att man kan slå ett extra getöga på hastighetsmätaren innan man går in i polisens laser. Nu har jag hittat en bra APP för allt detta!

Waze trafikinformation

Waze heter appen. Den är en gratis app som man både kan använda sig för att navigera och för att få information om trafiken vad gäller poliskontroller, köbildning, hastighetskameror, olyckor. vägarbeten m.m. Givetvis bygger den på att andra användare rapporterar in men det verkar vara gott om användare och informationen har visats sig vara både korrekt och tillgänglig. Och desto fler vi blir som använder oss av Waze desto bättre gör vi appen tillsammans. Precisionen vad gäller navigering är fantastisk. Inte vid ett enda tillfälle har den visat fel so far. Precisionen är ofta dessutom på några fåtal meter vilket är oerhört bra.

Röstfiler för svenska finns vilket innebär att du inte behöver sitta och stirra dig blind på navigeringen och även röstfiler är gratis. Appen berättar all information du behöver veta både vad gäller ”händelser” som kommer på din rutt och givetvis hur du ska köra.

Skönt att någon av Googles tjänster blir totalt överkörd av en konkurrent både sett användarvänlighet och till funktion.

Waze är en APP som jag starkt rekommenderar dig att skaffa!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: