Tandblekning och munhälsa med The Smile Shop

by Christian Jonsson on oktober 22, 2012

Tandblekning är något som är väldigt populärt i Sverige och i många av världens i-länder. Visst förstår man varför så många väljer att bleka sina tänder. Ett vitt leende ser så mycket trevligare ut än ett leende med gula tänder som de flesta av oss får med tiden. Tandblekning finns det flera olika sätt av, och då givetvis flera olika prislappar på det där vita leende. Tandblekning hemma med en tandblekningspenna är det sättet och prislappen som jag tycker motiverat enklast.

Tandblekning

Att inte få vitare tänder med åren är få förunnat om det ens finns de som inte får gulare tänder med åren, tror inte det. Givetvis har vi alla olika anlag för hur lätt våra tänder missfärgas men sen spelar givetvis vår munhälsa och vad vi stoppar i munnen stor roll. Kaffe, snus, cigaretter, rött vin och andra färgstarka drycker missfärgar daligen mångas tänder. Tandblekning är perfekt alternativ för de som vill återfå det där vita leendet. Tyvärr tror många att man måste gå till tandläkaren och betala tusentals kronor för att bleka sina tänder men det finns grymma alternativ.

Tandblekning hemma

När jag valde att bleka tänder var tandblekning hemma ett självklart alternativ av två anledningar. 1. Priset. Att gå till tandläkaren och betala tusentals kronor känns rent utsagt puckat när jag kan bleka tänder hemma för några hundralappar. 2. Tid. Om man har mycket att göra känns det inte som prio1 att boka en tid och tandläkaren för tandblekning som något. De 2 populäraste sätten för tandblekning hemma är med en tandblekningspenna eller med ett tandblekningkit.

Tandblekningspenna

Tandblekningspennan var grym måste jag säga. Jag är riktigt nöjd med resultatet. Redan efter några dagars användning av tandblekningspennan såg jag klar skillnad och efter 2 veckor var jag grymt nöjd med resultatet, mycket vitare tänder! 2 veckor är ca 28 behandlingar. Tandblekningspennan från The Smile Shop som jag använde mig av innehöll ca 60 behandlingar och kostar 300 kr vilket innebär 150 kr för min tandblekning. Att betala vad 2 luncher på Mc Donalds kostar för att få vita tänder, ja, definitivt värt det. Att använda sig av tandblekningpenna var dessutom riktigt smidigt, man la på tandblekningen, tar väl ca 20 sekunder. Höll munnen öppen 1 min och sedan var det bara att skippa att dricka eller äta något på 20 minuter. Tandblekningspenna = smidigt och riktigt prisvärt alternativ för tandlbekning.

Tandblekningskit

Tandblekningskit har jag också provat tidigare. Även den metoden fungerade bra och gav mig vita tänder däremot var det inte lika smidigt som tandblekningspennan. Först ska en skena värmas och formas efter tänder. Tandblekningen gjorde jag i 1 vecka, 2 gånger om dagen. Det som gjorde att jag inte riktigt trivdes lika bra med tandblekningskittet som med tandblekningspennan var tiden. Tandblekningskittet skulle användas 2 ggr om dagen men då skulle tandskenan med tandblekningen på vara inne 1h per gång, dvs 2h per dag. Under dessa 2h var talförmågan begränsad så man läspar något enormt med en tandskena inne i munnen.

Tandblekning hos tandläkaren

Tandblekning hos tandläkaren är inte något som jag någonsin skulle välja när det finns så billiga och bra alternativ för tandblekning hemma. Hos tandläkaren finns det lika olika metoder också men en av de vanligare metoderna är precis samma som med tandblekning hemma bara att du får lägga på en nolla på pristet och stor del av tandblekningsprocessen ska göras hemma och tandblekningsprodukten innehåller samma ämnen och fungerar likadant. En annan metod är att bleka tänderna under lampa för att påskynda tandblekningen, många som bleker tänderna på detta sätt upplever tyvärr ofta kraftiga ilningar i tänderna vilket inte alls är lika vanligt med metoderna för tandbleknings hemma. Dvs tandblekningkit och tandblekningspenna.

Gå in på The Smile Shop och beställ en tandblekningspenna eller tandblekningskit för någon hundralapp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 1 kommentar… läs det nedan eller lämna en egen kommentar }

Elin juli 13, 2014 kl. 6:42 e m

Hej, Jag har alltid använt min blekningspenna från stellawhite för att bättra på genom året efter jag använt deras strips tandblekning. Har alltid gett mig bättre resultat en om jag bara använder penna.

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: