SL.se Stockholms Lokaltrafik – Bra nyttosajt

by Christian Jonsson on oktober 14, 2009

SL som står för Stockholm Lokaltrafik är en av Sveriges mest välbesökta hemsidor. Jag brukar prata om olika faktorer som gör att vissa hemsidor lyckas. I sl.se fall är det rätt självklart vilket faktor som råder. Nyttotjänst! Det är många som reser med Stockholms Lokaltrafik och att kolla tidtabeller och resvägar på sl.se är givet.

 

Webbplats: sl.se, www.sl.se

Alexa rank i världen: 6 905

Alexa rank i Sverige: 40

Antal sidor som länkar till hemnet.se enligt Alexa: 841

Indexerade sidor på google: 3 610

 

Vad är sl.se

SL har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, Stockholms län ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik.

Varje dag reser ungefär 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor.

 

Om sl.se – Stockholms Lokaltrafik

SL själva säger ”…ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik.” jag tycker att de kan lägga till att även deras hemsida förespråkar en väl utbyggd och lättillgänlig hemsida. Jag gillar sl.se. Något som många företag missar är att visa deras produkt/prouktgrupper på förstasidan, det som deras besökare är ute efter. Vad är sexigast när man kommer till en hemsida. Att det som man är ute efter ligger direkt på förstasidan eller en massa prat om företaget? För SL – Stockholm Lokaltrafik är SL Reseplaneraren det viktigaste enligt mig. Jag tror att de flesta som går in på sl.se vill kolla en resa i reseplaneraren. Mittpunkten på www sl.se är just deras Reseplanerare. Helt rätt!

 

Min slutsats varför sl har lyckats bra med sl.se är givetivs tack vare att det är en nyttosajt. Och SL ska ha ett plus i kanten för det är en bra utformad nyttosajt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: