Omständigt att flytta på redan registrerade domäner mellan olika domänombud

by Christian Jonsson on augusti 25, 2009

Senaste tiden har jag flyttat flertalet av mina tidigare registrerade domäner som jag haft mellan olika domänombud som det nu så fint kallas. Något som aldrig slutar förvåna mig är hur mödosamt det är att flytta ett domännamn. Som processen har sett ut nu när jag flyttat domännamnen mellan 2 olika ombund, ett svenskt och ett danskt.

 

Först måste man gå in och beställa domännamnet hos det nya domänombudet.

 

Efter att man beställt domänen som man redan ägerska man ta reda på auth code, vilket är något man får av sitt gamla domänombud. Vilket oftast kräver att man vet sina inloggningsuppgifter för att få reda på sitt kundnr. Dessvärre är man inte alltid topporganiserad på alla sina 100-tals internetkonton…

 

Nåväl, vi har nu fått en auth kod. Klicka på en länk som du fått i något av de 10 mail som du redan fått från olika hemsidor och företag gällande flytten av ditt domännamn.

 

Klistra in koden och acceptera flytten av din domän.

 

Sen blir det lite småfix med att göra dig bekväm och få upp rulliansen hos nya domänombudet. Det som jag aldrig fullt begripit mig på vid dessa flytter är alla dessa mail man får, varav många saknar något relevant innehåll. 5 mail som säger att man vill flytta sin domän och att mer info följer. Hursom känns det som att hela domänvärlden/domänadministrationen inte håller jämna steg med resterande del av utvecklingen som sker på Internet. Det måste finnas något så mycket enklare sätt att administrerar domäner.

 

Nyligen gjordes en mindre reform vad gäller domänadministration i Sverige men jag anser inte att det har underlättat något. Främst är det alldeles för omständigt att flytta domänen mellan olika företag.

 

Nu precis innan jag tänkte klicka på publish av den här posten sökte jag på domännamn på NyheterNu.se. Och som ofta fanns det något intressant när man söker efter något aktuellt/specifikt. Det var nyheten Så samlar du dina domännamn som Internetworld publicerat som jag tänkte på. Ska läsa vidare om det nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: