Hemnet.se – Bostäder till salu

by Christian Jonsson on oktober 12, 2009

Vilka faktorer är det som får vissa hemsidor att dra in en oerhört mängd besökare och behålla ett högt besökarantal år efter år? Det är en fråga som det finns flera vettiga svar på men det är inte det som jag tänkt berätta om. Vad är det som egentligen gjort hemnet.se till en vinnare?

 

 

Webbplats: Hemnet.se, www.hemnet.se

Alexa rank i världen: 4 911

Alexa rank i Sverige: 29

Antal sidor som länkar till hemnet.se enligt Alexa: 460

Indexerade sidor på google: 21 300

 

Vad är hemnet.se

Hemnet omfattar nästan samtliga bostäder i Sverige som är till försäljning via landets fastighetsmäklare. Cirka 800 000 bostadsbeskrivningar visas per dygn och över en miljon unika besökare befinner sig på Hemnet varje veckan! Nu har Hemnet dessutom fått ett mer modernt snitt och förbättrade sökfunktioner. Allt för att du ska hitta dina favoritobjekt ännu snabbare och enklare! Därmed så är Hemnet den perfekta platsen för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att hitta ditt nya hem.

 

Varför har hemnet.se – bostäder till salu blivit så stora?

Och stora är www hemnet.se med en alexa rank på 29. Varför www.hemnet.se har blivit är en fråga som jag ställt mig många gånger och som jag vet att många andra också har frågat sig. Idag har hemnet.se visserligen en rätt bra, snygg och hyfsat användarvänlig & funktionsmässig hemsida MEN under många av deras glänsår så var hemnet.se nästintill kass för att vara rätt hård. Innan bostadssidan hemnet ändrade sin design och ändrade & la till rätt mycket funktionalitet kunde jag inte förstå varför hemnet har lyckats. Det är inte många som verka förstå. Många faktorer kan bidra till att en hemsida drar in mycket trafik på Internet som, stor budget som läggs på marknadsföring, en unik produkt, en produkt som är bättre än alla andras, be first, samlar in mycket relevant trafik från sökmotorerna m.m. Men det enda av dessa faktorer som jag känner att hemnet är med och spelar på är att hemnet.se var väldigt tidiga på marknaden.

 

I juli 2009 låg det rekordmånga bostäder till salu på hemnet. 

 

Jag tror dock inte på www hemnet se - med bostäder till salu, än idag. Visst är de stora men jag ser ingen god framtida potential i hemnet.se på längre sikt. Kan tyvärr inte ge någon bra plädering till min åsikt. Ibland måste magen få säga sitt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 1 kommentar… läs det nedan eller lämna en egen kommentar }

Rebecka december 14, 2010 kl. 9:04 f m

Kan någon annan komma att konkurrera med hemnet?! Jag har använt mig av hemnet.se i många år för att kolla på bostäder, iom att det är på hemnet som utbudet är störst men hemsidan hemnet.se är så dålig!

Snälla, kan någon stor aktör ta upp konkurrensen med Hemnet!

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: