Google, webbhotell och snabbhet på Internet

by Christian Jonsson on januari 14, 2010

I slutet av 2009 skrev jag om att google och snabbhet ska jobba sida vid sida. Google anser att hur snabbt en hemsida laddar är betydande för Internetanvändaren. Jag håller definitivt med. Visst blir Internetuppkopplingen konstant snabbare MEN samtidigt som vi nyttjar trådlöst mobilt bredband i allt större utsträckning från våra mobiltelefoner och från bärbara datorer.

 

Google är en oerhört viktig marknadskanal för de flesta företagen. De flesta vill positionera, placera sig väl på träfflistan hos google. Nu när google säger att det ska börja, eller troligen har börjat att ha snabbheten som en parameter i deras algoritm där snabbt laddande hemsidor har en fördel kommer andra faktorer att få en viktigare roll. Webbhotell tex, om google rankar hemsidor bland annat efter hur snabbt de laddar vill vi givetvis ha snabbt laddande hemsidor. Hur får vi hemsidor som laddar snabbt? De 2 största faktorerna om man bortser från själva innehållet på hemsidan är hur sidan är uppbyggd samt webbhotellet, hur hemsidan driftas.

 

Webbhotell får en allt större roll

När snabbheten blir viktigare blir prestandan på webbhotellet av större betydelse. Mycket information om webbhotellen kan man få idag som tex, kompabilitet, kostnader, utrymmen, driftavbrott men några generella laddningstider har jag aldrig fått därför har jag själv valt att prova mig fram. Av den dryga handfull med webbhotell som jag testat den senaste tiden är det 1 webbhotell som stuckit ut, dessvärre stack de ut på ett mindre bra sätt. Loopia webbhotell var det som stack pga deras långsamhet. Sidan laddar långsamt och även phpmyadmin går segt att jobba i. Jag har tidigare nämnt att jag känt av en stor långsamhet på loopia webbhotell och det är jag uppenbarligen inte ensam om. Om det är någon som är mer insatt i tekniken och prestandan för loopias webbhotell och har någon bra förklaring till varför det går så mycket långsammare är ni välkommen att berätta det.

 

De andra webbhotell som jag testat är driftade i olika länder och från helt olika servrar men hade en liknande standard. Vilket webbhotell som passar vem beror på flera faktorer som utrymme, kostnader, önskemål om land för ip.t på serven m.m.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 2 kommentarer… läs dom nedan eller lämna en egen kommentar }

Johan / City Network januari 16, 2010 kl. 10:46 e m

Det har talats en hel del om snabbheten. Tycker kanske själv inte logiken är helt klockren att ranka sidor beroende på hur snabbt de laddar. Visst bör det finnas en gräns som gör kanske att det blir olidligt och därmed faktiskt inte intressant att visa en sida.

Kontentan är väl att det är innehållet som är värdet? Visst – kanske andra faktorer som ålder, varumärke mm som visar på att sidan verkligen har jobbats med? Å andra sidan är det kanske bra om det tas med mer då vi alla får ett snabbare internet.

Tack för bra artiklar.

Svara

Christian januari 18, 2010 kl. 12:24 e m

Jag håller med om att snabbheten inte bör spela en allt för stor roll i rankingen. Samtidigt som det är oerhört frustrerande när man surfar från en långsam uppkoppling (tex sin mobiltelefon) och det tar flera 10-tals sekunder att ladda sidorna som man klickar sig vidare från på google’s sökresultat.

I de fallen ser jag hellre att sidor med snabbare laddningstider placeras högre, dessa sidor har jag iaf möjligheten att nå dess innehåll.

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: