Fler bedrägeriförsök från Blocket

by Christian Jonsson on december 12, 2011

Det fortsätter att komma in bedrägeriförsöksmail från ”Blocket.”. Nu har jag fått dessa bedrägerimail till så pass många av mina E-postadresser att det är värt att upplysa om.

Så ser mailet från ”Blocket” ut

(Detta meddelande går inte att svara på)
Kära användare,Din las inlägg på blocket.se var inte märkta som säljs. Enligt våra användarvillkor vi debitera ditt kreditkort först när en försäljning är klar. Därför är du ombeds att bekräfta dina kreditkortsuppgifter för att få en återbetalning för ditt senaste transaktionen.

Klicka här för att bekräfta dina kreditkortsuppgifter

Medlen kommer att överföras till ditt kreditkort i 24 timmar efter den kreditkortsinformation bekräftas.

Med vänliga hälsningar
blocket.se.

———————————————————————
Blocket.se – Sveriges största köp & sälj marknad

 

Avsändaren av mailet har de satt till : svara-inte@bolket.se. Som du ser så står det @bolket.se och inte blocket.se. Men vad avsändare är är mindre intressant. Även om det står @blocket.se kan det likväl vara ett bedrägeri som någon försöker göra i blockets man iom att när man skickar mail via scripts så kan man sätta vilket avsändaradress man vill.

Länken i mailet (Klickar här för att bekräfta dina kreditkortsuppgifter) går till länkadressen http://just4ubirmingham.com/help/PxOrderCCe320.html och den sidan är utformad som blockets betalsida. Skillnaden när du fyller i dina kortuppgifter på denna länk så kommer någon med största sannolikhet göra bedrägeriförsök med dina kortuppgifter.

Titt som tätt kommer mailbedrägerier, lämna aldrig ut dina kortuppgifter via mail eller genom att klicka på en länk från ett mail.

OBS: Givetvis är detta bedrägeriförsök inte från blocket utan någon som försöker göra ett bedrägeriförsök i blockets namn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: