”Faktura” från IPTS – International Patent and Trademark Service?

by Christian Jonsson on november 28, 2013

Hallå vänner och tjuvläsare:)

Fick i veckan en ”faktura” från IPTS – International Patent and Trademark Service som jag tänkte höja en liten varningsflagg för så att ni inte kliver på denna mina. Så om du har fått en faktura från detta företag är det bara att släng fakturan.

Varför tror jag mig fått en ”faktura” från IPTS – International Patent and Trademark Service?

Jag tror att de har kollat upp företag som har patent eller varumärken registrerade och skickar då ut detta ”formulär” som minst sagt ser ut som en faktura men inte är det. Det är lätt att misstolka deras brev som en faktura för sitt patent eller varumärke som man redan har och därför är det nog många som av felaktiga skäl betalar denna vilket jag rekommenderar att ni inte gör.

Är jag betalningsskyldig?

Förhoppningsvis finns det idag en del företag som fortfarande vill göra rätt för sig och betala sina fakturor och kanske rent instinktivt betalar denna vilket ni inte behöver. Som du ser framgår det även i texten längst ner.

Please notice, that this form is not an invoice. This is an offer… Please also notice that this offer will become a binding contract with the payment of the amount… We have not any business yet.

Många missar nog att läsa kuriosan längst ner, så jag hoppas att du gör en liten sökning innan du betalar denna ”faktura” och då slipper göra missen att slänga 870 Euro i sjön och istället lägger de pengarna på något vettigare, förslagsvis marknadsföring:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: