Elgiganten.se – Elgiganten som webbplats

by Christian Jonsson on februari 26, 2012

Elgiganten har en webbplats som jag gillar. Elgiganten.se är en trevlig upplevelse. www.elgiganten.se är en rätt färgglad upplevelse och utformningen är rund. Mycket rundade hörn och designdelar vilket jag gillar. Hellre runt än fyrkantigt. Många av de mindre genomarbetade hemsidorna och många av de äldre är så pass fyrkantiga i sina former just för att man förr var tvungen att göra bilder för att få ett runt utseende på sin hemsida. I dagsläget kan man enkelt göra det med css vilket sparar enormt mycket tid.

Elgiganten.se går i färgerna grönt och blått precis som deras övriga varumärken. OnOff har gått i konkurs och kan det bli ett uppåtlyft för försäljningen på elgiganten.se eller är det en neråtgående trend för de stora elektronikkedjorna? E-handlen fortsätter att växa så på marknaden i sig är det inget fel på däremot tror jag att aktörerna blir fler och de stora aktörerna som Elgiganten, Siba med flera är större i den fyfiska handeln jämfört med deras marknadsandelar på nätet. lillajohansenhandelavelektronik.se kan man enkelhet konkurrera mot elgiganten.se på nätet fast i fysisk butik har de inte ens chans.

Givetvis är elgiganten väldigt stora även på nätet med sin webbplats elgiganten.se med tanke på den varumärkeskännedom som det svenska folket har för Elgiganten.

Elgiganten.se

Elgiganten.se är rankad på plats 130 mest välbesökta hemsidan i Sverige sett från Alexa rank. Givetvis är det en oerhört bra siffra och besvisar verkligen hur välbesökt elgigaten.se är. Elgigantens rank om 130 kan jämföras med Sibas på 415. (Rank 1 innebär mest välbesökt i Sverige). Kanske kan du gissa vilken webbplats som ligger 1.a i Sverige?…..Google, det stämmer. Kanske kan du gissa vilken webbplats som ligger 2.a i Sverige….? Ja, det stämmer, facebook.com.

www.elgiganten.se är en välgjord hemsida både sett till funktion och utseende så jag förstår att de ligger i framkant inom deras bransch även på nätet. En funktion som jag verkligen gillar är när sökfältet är gjort på ajax så att man direkt får upp sitt sökalternativ samtidigt som man skriver i sökfältet. Gillart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 2 kommentarer… läs dom nedan eller lämna en egen kommentar }

johan februari 28, 2012 kl. 1:54 e m

Trodde att jag skulle sakna onoff när de gick i konken men det har visat sig att elgiganten duger alldels utmärkt. Däremot har jag inte tagit steget så långt att handla på elgiganten.se. Hur kommer det sig att det känns fel att handla på elgiganten.se bara för att det finns ett fysiskt varuhus medans det annars går alldels utmärkt för mig att handla på en e-handel som inte har något fysiskt varuhus.

Svara

Elgiganten februari 29, 2012 kl. 7:58 e m

Elgiganten har så bra priser på hemelektronik för att de köper in så mycket produkter på en och en samma gång. Besök elgiganten.se för att göra ditt fynd!

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: