Deklarationer, blanketter på www.skatteverket.se

by Christian Jonsson on april 18, 2010

Skatteverket.se är en av Sveriges mest välbesökta hemsidor (54e plats i Sverige enligt Alexa). Anledningen till varför skatteverket.se har så pass högt besöksantal är inte frågan, frågan är snarare hur duktiga de är på webben.

 

Webbplats: skatteverket.se, www.skatteverket.se

Alexa rank i världen: 13 378

Alexa rank i Sverige: 54

Antal sidor som länkar till skatteverket.se enligt Alexa: 1 257

Ev subdomäner till smhi.se är inte inkluderade.

Indexerade sidor på google: 20 400

skatteverket.se registrerades: Juli 2004.

Page Rank (PR): 7/10 (Högt)

 

 

 

Skatteverket.se

 På skatteverket’s hemsida kan du bland annat ladda hem skatteverket’s blanketter, göra och skicka in din deklaration till skatteverket.se.

 

Om hemsidan skatteverket.se

Först vill jag börja med att säga att jag tycker att domännamnet skatteverket.se köptes oerhört sent, inte förän i Juli 2004 hur konstigt det än klingar i mina öron. Mitt första intryck av www.skatteverket.se är positivt. Det är då främst layouten och designen som jag tänker på, designen tycker jag är behaglig och en vanlig layout.

 

Jag kan tänka mig att de har (vi har) lagt ner en hel del pengar på hemsidan skatteverket.se i och med att det spar personalkostnader och materialkostnader när folk använder nätet istället för att tära på personal och papper. Sen är frågan alltid hur mycket valuta man fått för pengarna.

 

Efter att ha klickat runt en hel del (under en lång period) på skatteverket’s hemsida är det 1 sak jag aldrig tyckt fungerat bra och det är deras sökfunktion. Jag tycker hur precist jag än söker får jag aldrig upp rätt träffar! Rätt resultat finns men det är inget som jag får upp högt i träfflistan, och då söker med liknande formuleringar som jag gör på sökmotorer som google vilka ger mig bra träffar. Ett tips när man ska söka efter information på hemsidor med dåliga sökfunktioner är att du gör din sökning på google och använder dig av ”site” funktionen. Då går in på google.se och skriver tex. ”site:www.skatteverket.se deklarationsblanketter”. Med komandot ”site:” följt av hemsida innebär det att google endast ska söka på den hemsidan som du anger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 7 kommentarer… läs dom nedan eller lämna en egen kommentar }

Edvin Karefall juni 20, 2012 kl. 7:37 e m

Jag har fått bakläxa på att inte ha lämnat in självdeklaration och hittar inte den och behöver en ny.Har haft mycket besvär med familjen och fick detta brev idag, som satts på ett ställe jag inte kunnat förstå mig att se. Mycket bekymmer med min närmaste.Har ju betalat min restskatt i tid.

Svara

Carin Storvall juli 10, 2012 kl. 8:52 e m

Skicka omgående blankett K4a eller lämna besked om jag kan ladda den i dator. Jag har letat men hittar inte den

Svara

Christianj augusti 10, 2012 kl. 1:44 e m

Jag får nog hänvisa dig till skatteverket Carin. Skatteverket är inget som jag jobbar för:)

Svara

Sofi augusti 27, 2012 kl. 9:40 e m

Håller med om att sökfunktionen på Skatteverkets hemsida är urusel. Även jag som vet precis vad jag letar efter och sitter på ”rätt” vokabulär har svårt att hitta det jag söker. Minsta felstavning gör också att man diskvalificeras direkt, något man inte är van vid när man använder Google som sökmotor.

I övrigt tycker jag att Skatteverkets hemsida är superbra och vet man bara på ett ungefär var man hittar det man söker så finns det otroligt mycket bra information där.

Anledningen till den sena namnregistreringen är antagligen att Skatteverket hette skattemyndigheten tidigare och hade det namnet i sin webbadress.

Svara

Sofi augusti 27, 2012 kl. 9:53 e m

Svar till Carin Storvall

Blankett K4a har inte funnits sedan taxeringsår 2008. Behöver du mer plats att redovisa dina aktieförsäljningar på än vad det finns plats för på en blankett K4 så ska du använda flera exemplar av blankett K4.

Mvh,
Sofi

Svara

Bengt Ehnström februari 23, 2015 kl. 10:16 f m

Bästa skatteverk !
Jag skulle beställa er blankett SKV 2501 på er hemsida men redan i fjol gav jag upp inför deklarationen. Nu tänkte jag försöka igen men hittar ingen tydlig font för att beställa blanketten.
Hälsn. Bengt Ehnström
Stationsområdet 224, 78053 Nås

Svara

Åke Blomqvist april 3, 2015 kl. 6:39 e m

Hur stort rotavdrag har jag och min
hustru Elna Blomqvist i år
Jag har den 23 mara betalat 1960 kronor till mitt skattekonto
men jag ser inte att det har registrerats.

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: