121.nu (one two one) fortsätter att lura företag

by Christian Jonsson on augusti 10, 2012

Söktjänsten 121.nu eller one two one som de även ibland kallar sig när de ringer sina ”kunder” forsätter med deras offensiv att försöka lura svenska företag.

www.121.nu är en svensk söktjänst för företag, dessa företagsregister finns det en hel del om. Jag har tidigare skrivit om Domain Renewal Group och Gyllenesidor.se som är två andra blufföretag. På vilket sätt anser jag (och tusentals andra personer) att 121.nu är ett blufföretag?

121.nu ytterligare ett blufföretag

Endast under de 2 senaste veckorna har 2 bekanta till mig ringt och frågat om jag känner till ett företag som heter 121.nu. Anledningen till varför de ringt mig är för att jag jobbar med sök och Internet och deras huvudnäring är inget Internet baserat så de tänkte att jag kanske hade mer koll. I båda fallen har de blivit uppringda av en säljare på 121.nu som berättar att de under 1 års tid har köpt annonsering hos dem och det är nu viktigt att de betalar den kommande fakturan då de redan beställt denna tjänst jämte att de inte ska förlora den värdefulla annonseringen som de redan köpt under föregående år.

Men verkligheten är någon helt annan. De har inte köpt någon annonsering på 121.nu tidigare, vem vill kasta pengar i sjön eller riva femhundringar i duschen? Vill du det kan du betala fakturan från 121.nu. Säljarna på 121.nu hävdar starkt att de inte är någon säljare utan endast ringer för att påminna om vikten att de betalar kommande faktura i tid. Orden är långt ifrån verkligheten.

Att ringa och föra det samtalet från 121.nu är olagligt och jag skulle bli högst förvånad om de inte har ett hundratal polisanmälningar på sig gällande bluffakturering.

Så om du får ett samtal från 121.nu eller One two one. Säg nej och om du får en faktura, som de hotar med att gå vidare till kronofogden. Bestrid fakturan!

1. De kommer inte gå vidare till kronofogden.

2. Om de går vidare till kronofogden. Bestrid fakturan.

3. Om de skulle vara så extremt dumdristiga att de vill gå vidare till Tingsrätten, låt dem för de förlorar ändå målet.

121.nu ännu ett blufföretag att tacka nej till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 4 kommentarer… läs dom nedan eller lämna en egen kommentar }

Sessa augusti 23, 2012 kl. 10:57 e m

Wow. Tack för varningen. Trodde 121 var ett stort, pålitligt företag. Man ser dem överallt på nätet. På något sätt önskar man ju att någon ska kunna ta och stänga ner deras sajt. Jag hade problem med en liknande tjänst för något år sedan. Det var svårt att ta bort mitt företag därifrån (störde mig på telefonförsäljare som ringde), de var också väldigt otrevliga.

Svara

jonas september 20, 2012 kl. 6:59 e m

Har arbetat för de där skojarna en kort period och vad de håller på med är rent olagligt säljarna får manuskript och order från cheferna/sälj coacherna om hur de ska lura i dem de ringer att de redan är kunder sen tidigare och att det skulle vara 121 som ser till att de ens är synliga på nätet , google, hitta , eniro osv vilket det inte finns ett uns sanning i och dessutom är det varumärkesintrång .

Vidare snyltar de på både polisen och svenska kyrkans namn och även detta är något man skall nämna till kund att dessa två är kunder hos 121 men egentligen har 121 lagt upp kyrkan och polisen på ett större annons paket (troligen utan deras vetskap) för att det ska ge trovärdighet till 121 inget annat.

Hela kulturen hos dem är snevriden och osar av omoraliska värderingar och att tjäna pengar på okunniga småföretagare .

tycker i övrigt hela callcenter branschen borde regleras eller förbjudas då både kunder och personalen(ofta unga som inte vet bättre) blir lurade . Har arbetet på flera callcenter som alla arbetade på samma vidriga sätt.

Här är mitt tips på hur du ska slippa dem och deras fakturor om du råkar bli lurad

När du ringer dem kommer dem i första hand hävda att du måste betala dem men säljaren kommer försöka dra av lite på priset för att inte slippa ordern helt det är krav från cheferna så han kommer inte släppa dig om du inte hotar med att polisanmäla dem
det är det jag märkte fungerade för kunder som ringde in till säljaren igen .

Svara

Kameratrollet - Fotokurser online november 16, 2012 kl. 2:02 f m

121.nu är ett blufföretag. Ringer till företagare och frågar om man ska köra på samma villkor som förra gången man pratades vid, trots att mitt företag enbart funnits i 3 månader och jag bara fått tre samtal totalt från telefonförsäljare. Tillräckligt få för att minnas exakt vad varje samtal handlat om. Tråkigt att blufföretag som 121.nu ska få existera i Sverige. Hoppas någon gör samma sak mot 121.nu.

Svara

Christianj november 29, 2012 kl. 8:14 f m

Öppnade själv nyligen upp ett nytt företag och fick 3 samtal från 121.nu inom loppet av kanske 2 månader från nystart där de försökte sälja in sin värdelösa marknadsföring/plats på 121.nu på precis samma olagliga tillvägagångssätt.

Svara

Kommentera

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Previous post:

Next post: